COMPRAR ENTRADES

ENTRADES PER DALÍ CIBERNÈTIC JA DISPONIBLES A LA WEB. A TAQUILLA, A PARTIR DEL 27 DE MARÇ

Bombas Gens. Centre d'Arts Digitals

Bombas Gens Centre d’Arts Digitals és un espai cultural pioner a València, el primer centre estable i permanent de la ciutat especialitzat en l’exhibició i difusió de projectes de caràcter immersiu i audiovisual, que connecten l’escena artística i tecnològica en tots els suports possibles. Un lloc per a la confluència, la hibridació i el diàleg entre l’art, la ciència i la tecnologia, però també per a la investigació, l’experimentació i el foment de la creació.

Les rehabilitades naus, que en el passat van acollir l’antiga fàbrica de bombes hidràuliques al barri valencià de Marxalenes, s’omplin en esta nova etapa d’experiències. Les instal·lacions es transformaran, a cada ocasió, amb les tecnologies més avantguardistes i equipaments de nova generació.

El públic,
enmig de tot

El visitant deixa de ser l’espectador per convertir-se en el protagonista, participar activament, interaccionar amb l’obra, endinsar-se en ella. Capgirant el concepte rígid i inalterable dels escenaris culturals tradicionals, el nou Bombas Gens evoluciona naturalment cap al paradigma de la cultura digital responent als nous temps i als nous públics, a la seua manera de viure, d’entendre i percebre la realitat i de relacionar-se amb el món. 

 

Tot el públic es captiva amb l’actual relat artístic i transforma la seua relació amb l’obra, convertint-la en una experiència immersiva i experimentant a través de la realitat ampliada, amb la realitat virtual en el metavers, les projeccions de gran format, les instal·lacions interactives, els hologrames, la intel·ligència artificial… Bombas Gens s’expandeix com un univers infinit, sense límits, explorant totes les noves dimensions cap a una museografia avançada per a tots els públics (infantil, adult, familiar, estudiants, públic especialitzat, etc.).

Un espai amb
vida pròpia

Bombas Gens s’entén un centre d’art, responsable i conscient del valor de l’obra física, que proposa una revisió d’esta i a partir d’ella, incloent-la moltes vegades i transformant-la  a altres formats. Però també, i sobretot, un espai dinamitzador i obert a totes les noves mirades, formes, disciplines i suports, a l’obra digital de nova creació, als artistes emergents en este camp i als referents. Un centre que renaix sobre un terreny fèrtil, generador de creativitat i contingut propi, amb capacitat per a la producció i l’exhibició, amb la intenció d’experimentar i innovar i amb una clara vocació d’internacionalització del talent local i viceversa, de València al món i del món a València.

Un lloc receptiu i vertebrador, impulsor de projectes vinculats a la ciutat i al territori, que vol fer xarxa amb la seua comunitat i entorn, amb el teixit col·lectiu i associatiu, i que busca connectar-se també amb altres iniciatives culturals i institucions. Un punt de trobada per a totes les propostes vinculades a l’art i la tecnologia de nova generació amb una agenda viva, que complementa l’oferta expositiva, amb esdeveniments, activitats i programes formatius especialitzats.

Layers of Reality

Bombas Gens Centre d’Arts Digitals és un projecte de Layers of Reality, un estudi especialitzat en la creació de continguts immersius que ofereix noves experiències memorables i que arriba per a transformar i revolucionar el concepte tradicional artístic i per a definir el futur dels museus i els espais culturals.

Layers of Reality es proposa liderar la nova relació entre la societat i les tecnologies de realitat ampliada a través de la investigació, creació, producció, exhibició i distribució de continguts rellevants i utilitzant tots els suports possibles.

El nou centre d’arts digitals al barri de Marxalenes és el tercer impulsat per Layers of Reality. En 2019 va obrir l’IDEAL Centre d’Arts Digitals de Barcelona, un dels primers centres especialitzats d’Europa, i uns anys després el MAD Madrid Artes Digitales, a l’espai cultural Matadero.

L’objectiu ara és fomentar una estreta relació entre tots tres i establir totes les sinergies possibles per convertir-se en un dels eixos més potents i encapçalar un dels hubs més importants de creació i exhibició al sud d’Europa.

Fundació Per Amor a l'Art

La Fundació Per Amor a l’Art ha confiat a Layers of Reality la nova etapa de Bombas Gens Centre d’Art per a transformar-lo, en 2024, en un espai cultural pioner a la ciutat de València, especialitzat en projectes expositius de caràcter audiovisual i immersiu, mantenint un dels mateixos objectius originals de la Fundació: compartir l’art i la cultura. La proposta en què ha derivat, però, ve de lluny. La Fundació Per Amor a l’Art es crea oficialment el 20 de maig de 2014 com un projecte de la família Soler-Lloret, que naix de la voluntat de fomentar canvis positius en el nostre entorn. Un projecte familiar honest amb una autèntica vocació de compartir amb la societat, a través de l’art, la investigació i l’obra social, part del que ella ens dóna. Des del barri fins a tan lluny com es puga arribar. Els seus impulsors van adquirir l’edifici en 2014, per a rehabilitar-lo i dotar-lo d’una nova vida, i posar-lo a la disposició de la fundació. Després de la seua restauració, el complex patrimonial acull al costat de la seua seu, un edifici de nova construcció dedicat al seu programa d’acció social, una área dedicada a la Coordinació de l’Equip Wilson (orientat a la recerca d’aquesta malaltia rara) i el centre d’art Bombas Gens que ha ocupat, entre el 2017 i el 2023, les cinc sales rehabilitades. Projectada en 1930 per l’arquitecte Cayetano Borso di Carminati, la fàbrica de bombes hidràuliques ha renascut de la mà de la Fundació Per Amor a l’Art. Anna belle Selldorf, Eduardo de Miguel i Ramón Esteve van liderar un respectuós treball de rehabilitació i ampliació que ha retornat, i fins i tot multiplicat, la seua antiga esplendor a l’edifici industrial. Actualment, la fundació continua al capdavant del projecte social que encapçala i de la gestió de les col·leccions privades de fotografia i art abstracte José Luis Soler Vila.

El Centre d'Art

2017 - 2023

La Fundació Per Amor a l’Art ha confiat a Layers of Reality la nova etapa de Bombas Gens Centre d’Art per transformar-lo, en 2024, en un espai cultural pioner a la ciutat de València, especialitzat en projectes expositius de caràcter audiovisual i immersiu, tot mantenint un dels mateixos objectius originals de la Fundació: compartir l’art i la cultura.

La proposta en què ha derivat, però, ve de llarg. La Fundació Per Amor a l’Art naix oficialment el 20 de maig de 2014 com un projecte familiar replet d’il·lusió i sentit de la responsabilitat, sorgit de la necessitat de compartir amb la societat, a través de l’art, la investigació i l’obra social, com un retorn a la seua aportació. Un propòsit que passa a l’acció en l’emblemàtic edifici Bombas Gens.

Els seus impulsors van adquirir l’edifici en 2014, per a rehabilitar-lo i dotar-lo d’una nova vida, i posar-lo a disposició de la Fundació. Després de la seua restauració, el complex patrimonial restaurat que acull la seua seu, ha albergat, a més, d’una banda el Centre de Coordinació de l’Equip Wilson (dedicat a la investigació de malalties rares) i, de l’altra, el centre d’art que ha ocupat les cinc sales rehabilitades, durant la primera dècada de vida del transformat centre.

Actualment, la Fundació continua al capdavant del projecte social que encapçala i de la gestió de la col·lecció privada Per Amor a l’Art.

Subscriu-te